dilluns, 25 de novembre de 2013

VISITA PROJECTE COMENIUS

El PROJECTE COMENIUS té per objecte reforçar la dimensió europea en l'Educació Infantil, Primària i Secundària i afavorir especialment la mobilitat de l'alumnat i el professorat i la cooperació entre els centres educatius.


Qui era Comenius?
Comenius és el nom llatí de Jan Komensky (1592-1670), teòleg, filòsof i pedagog nascut en Moravia, actual República Txeca, que va participar en les reformes educatives de diversos països europeus (Moravia, Polònia, Suècia, Anglaterra). Se li considera un dels fundadors de la pedagogia moderna i és conegut pels seus principis educatius desenvolupats en «La didàctica magna » (1626-1632), en la qual assenyala el seu concepte de l'ensenyament: «Ensenyar tot a tots». 

Comenius va defensar l'educació perquè solament gràcies a ella l'ésser humà pot desenvolupar totes les seues possibilitats i portar una vida harmoniosa. També va ser un home universal, defensor dels drets de l'home, de la pau entre les nacions, la pau social i la unitat de la humanitat.


Objectius del Projecte Comenius:
-  Fomentar entre els joves i el personal educatiu el coneixement i la comprensió de la diversitat de cultures i llengües europees i del valor d'aqueixa diversitat. 
-  Ajudar als joves a adquirir les aptituds bàsiques per a la vida i les competències bàsiques per al seu desenvolupament personal, el seu futur laboral i la ciutadania europea activa. 
- Fomentar l'aprenentatge de llengües estrangeres modernes.
- Recolzar el desenvolupament de continguts, serveis, pedagogies i pràctiques d'aprenentatge permanent innovadores i basades en les TIC.
- Incrementar la qualitat i la dimensió europea de la formació del professorat.
- Recolzar les millores dels plantejaments pedagògics i la gestió dels centres educatius.


El nostre col·legi participa en aquest projecte Comenius "Nature is our Playground" al costat d'altres col·legis de Romania, Itàlia, Polònia i Turquia. Del 21 al 25 d'octubre, hem rebut la visita dels nostres socis (mestres i alumnes d'aquests països visitants) i per a açò, des del nostre col·legi i comptant amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Agost i la Colla de dolçaines, s'han organitzat diferents activitats escolars i extraescolares com actes de benvinguda en la Casa de Cultura, visites a Alacant, Alcoi, Novelda, Elx, etc. amb la finalitat de donar a conèixer la nostra cultura, formes de vida i sistema educatiu als altres participants del projecte Comenius. 

Els alumnes visitants han estat acollits amb les famílies dels nostres alumnes, i han compartit vivències i excursions, tenint com a nexe comú compartir experiències culturals i conèixer i practicar altres idiomes.


Des del nostre col·legi pensem que l'experiència ha estat molt positiva en tots els nivells: educatiu, cultural i humà, perquè s'ha fomentat el coneixement i la comprensió de la diversitat cultural i el valor d'aquesta diversitat. Creiem que aquesta és la millor forma perquè els nostres alumnes adquirisquen les aptituds bàsiques per al seu futur laboral i sobretot, per al seu desenvolupament personal.

 
A continuació us deixem algunes fotos...que les gaudiu...! FOTOS DE VISITA COMENIUS

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada