dilluns, 25 d’abril del 2016

23 D'ABRIL "DIA DEL LLIBRE"

Avui, 23 d'abril, se celebra a tot el món, el dia del llibre. Nosaltres en el col·le, hem volgut homenatjar aquest dia muntant una exposició en la biblioteca on els nostres alumnes han pogut conèixer l'origen i evolució de l'escriptura, des de la prehistòria fins a l'actualitat a través de les cultures més importants de la història de la humanitat. 

La celebració del dia del llibre es remunta a principis de segle.L'Origen del dia del llibre es remunta a 1926. El 23 d'abril de 1616 morien Cervantes, Shakespeare i Garcilaso de la Vega. També en un 23 d'abril van nàixer (o van morir) altres escriptors eminents com Maurice Druon, K. Laxness, Vladimir Nabokov, Josep Pla o Manuel Mejía Vallejo. Per aquest motiu, aquesta data tan simbòlica per a la literatura universal va ser l'escollida per la Conferència General de la UNESCO per a rendir un homenatge mundial al llibre i els seus autors, i encoratjar a tots, en particular als més joves, a descobrir el plaure de la lectura i respectar la irreemplazable contribució dels creadors al progrés social i cultural.

La idea original de la celebració del Dia del Llibre va partir de Catalunya, de l'escriptor valencià Vicente Clavel Andrés, proposant-la a la Càmera Oficial del Llibre de Barcelona en 1923 i aprovada pel rei Alfonso XIII d'Espanya en 1926. El 7 d'Octubre de 1926 va ser el primer Dia del Llibre, poc després, en 1930, s'instaura definitivament la data del 23 d'abril com a Dia del Llibre, on aquest dia coincideix amb Sant Jordi - Sant Jordi, patró d'Alemanya, Aragó, Bulgària, Catalunya, Etiòpia, Geòrgia, Grècia, Anglaterra, Líban, Lituània, Països Baixos, Portugal, Eslovènia i Mèxic. És tradicional regalar una rosa en concloure una lectura, esdeveniment o pregó i que els enamorats i persones volgudes s'intercanvien una rosa i un llibre.

Us deixem algunes fotos....! 


















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada